Köpvillkor

Genom att beställa accepterar du dessa köpvillkor.


BESTÄLLNINGAR
 Alla beställningar sker via Internet. Vi tar ej emot beställningar på något annat sätt än via vårt shoppingsystem på vår hemsida. Vi accepterar alltså ej beställningar via ordinarie mail eller annat medium såvida ej annat avtalats. Materiali.se expedierar inte beställningar under 80:- efter avdrag av ev. rabatt. Du får en orderbekräftelse med ett unikt ordernummer skickat till den e-post adress du uppgett. Det är därför mycket viktigt att du angett rätt e-post adress i kundinformationen. Om du har några frågor om din order så ange alltid ordernumret du fick i din orderbekräftelse, så underlättar du hanteringen av ditt ärende. Skulle du inte få denna orderbekräftelse inom ett par timmar så hör av dig till vår kundservice.

Genom att beställa accepterar du dessa köpvillkor. 

BESTÄLLNINGAR
 Alla beställningar sker via Internet. Vi tar ej emot beställningar på något annat sätt än via vårt shoppingsystem på vår hemsida. Vi accepterar alltså ej beställningar via ordinarie mail eller annat medium såvida ej annat avtalats. Materiali.se expedierar inte beställningar under 80:- efter avdrag av ev. rabatt. Du får en orderbekräftelse med ett unikt ordernummer skickat till den e-post adress du uppgett. Det är därför mycket viktigt att du angett rätt e-post adress i kundinformationen. Om du har några frågor om din order så ange alltid ordernumret du fick i din orderbekräftelse, så underlättar du hanteringen av ditt ärende. Skulle du inte få denna orderbekräftelse inom ett par timmar så hör av dig till vår kundservice. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att materiali.se lider ekonomisk skada, polisanmäls. Materiali.se tar endast emot beställningar inom Sverige.

Personer under 18 år
 Endast personer över 18 år tillåts handla på materiali.se. Är beställaren under 18 år skall målsmans tillstånd inhämtas av beställaren innan köpet genomföres. 

Leverans till annan mottagares adress Om du vill att leverans skall ske till annan mottagares adress så anger du leveransadressen i meddelandefältet "instruktioner/frågor" i kassan.

Förfrågningar 
Förfrågningar gör du genom att kontakta oss på e-post:  
info@materiali.se

Priser Gällande produktpris är det pris som finns angivet på webbplatsen vid tidpunkt för beställning. Alla våra priser anges i svenska kronor och inkluderar 25% moms. Om momsen sänks sänker vi också priserna. Priserna är angivna exklusive frakt och betalningsavgifter. För att se fraktpriset för en produkt lägger du den i kundvagnen och går till kassan. Betalningsavgiften för postförskottsavgift är 50 kr (Postens avgift) på varje sändning vi skickar till dig.


BETALNING Materiali.se erbjuder två olika betalningsalternativ.

Kortbetalning: Materiali.se erbjuder säkra kortbetalningar. Vi accepterar Visa och Mastercard. Våra kreditkortsbetalningar hanteras av Nets betalsystem (https://www.nets.eu/se-sv). Ditt kreditkortsnummer sparas alltså INTE hos Materiali.se. I det avtal vi slutit med Nets ingår Verified by Visa/3D-Secure samt Mastercard SecureCode/3D-Secure, så att du ska kunna känna dig trygg när du handlar med kort hos oss. Vid beställning anger du betalningssätt Kreditkort i Kassan. När du trycker på knappen "Genomför Köp" kommer du då till Nets betalsystem där du anger dina kreditkortsuppgifter. Vi vill göra dig uppmärksam på att beställningens totalbelopp kommer att dras på ditt kreditkort inom de närmaste dagarna även om din beställning inte kan levereras omgående. Vid försäljning via konto-/kreditkort börjar köpevillkor gälla så snart korttransaktionen har godkänts. Naturligtvis tar Materialise inte ut någon avgift för kortbetalning. För mer info om: Betalväxeln Nets https://www.nets.eu/se-sv Verified by Visa/3D-Secure http://www.visa.se/visavarjedag/internet/main.jsp Mastercard SecureCode/3D-Secure http://www.mastercard.com/se/personal/sv/education/using_your_card.html Materiali.se förbehåller sig rätten att inte hantera beställningar gjorda med kreditkort om vi anser att vi har skäl till detta. Om så är fallet kommer inga pengar att dras på ditt kreditkort och beställningen tas bort.

Postförskott: ( Endast inom Sverige ) Du betalar genom att lösa ut Din försändelse på Ditt postutlämningställe. Skickas din beställning mot postförskott tillkommer en extra avgift på 50 kr (Postens avgift), utöver fraktkostnaden, på varje sändning vi skickar till dig. Ej uthämtade postförskott debiteras med 250:-, för att täcka de kostnader för transport och administration som Materiali.se haft.


LEVERANS Materiali.se kommer att iaktta största noggrannhet vid mottagandet och expediering av beställningar. Materiali.se kommer att expediera de beställningar som företaget godkänt skyndsammast och i den ordningen de inkommit. Normalt sker leverans inom 7 arbetsdagar. Materiali.se ansvarar inte för någon som helst skada till följd av att de aviserade leveranstiderna överskridits. På vissa större produkter tillkommer ett skrymmandetillägg. Vi förbehåller oss rätten att skicka mot postförskott om vi anser att vi har skäl till detta.

Vid eventuell försening av leverans Om en leverans inte kan ske på grund av att varorna inte finns på lager eller om den blir försenad av andra orsaker får du ett meddelande om detta senast 10 vardagar efter du gjort beställningen.
Vi kontaktar då dig via den e-postadress du angivit vid beställningen, var därför noga med att e-postadressen du anger är korrekt så att vi kan nå dig. Du har som kund alltid rätt att avbeställa din vara om leveransen blir försenad och du inte accepterar en ny föreslagen leveranstid. Avbeställning görs genom att kontakta kundservice. Det går dock inte att avbeställa leveransen om frakthandlingar för ordern redan skapats. Du är då som kund skyldig att motta beställningen.

Oavhämtad försändelse 
Det är ditt ansvar att lösa ut försändelsen på utlämningsstället inom den tid, som står angivet på avin. 
För paket som inte blivit utlösta förbehåller sig Materiali.se rätten att debitera dig en avgift på 250:- för att täcka kostnader för transport och administration.
 Betalas inte denna kostnad, lämnas kravet till inkasso. 
Outlösta paket omfattas normalt inte av ångerrätten.  

Returer Förändring av order Kund äger givetvis fram till den punkt order effektuerats rätt att, utan kostnad för denne annat än prisskillnad på vara, förändra sin order. Vid ändring av vara på order gäller det pris som är aktuellt vid tillfället för förändringen. Notera att order som redan levererats ut från vårt system av självklara skäl ej kan ändras. För att göra en förändring av er order kontaktar våran kundservice.

Avbeställning Avbeställning av order är möjlig, utan kostad för kund, fram till den tidpunkt frakthandlingar skapas. I de fall beställning blivit expedierad är du som kund skyldig att motta beställningen. Avbeställning görs genom att kontakta kundservice. Om en produkt anskaffats eller färdigställts speciellt för kunden är avbeställning ej möjlig. Din avbeställning är ej giltig förrän bekräftelse härom mottagits från oss via din e-post.

Felexpedierad vara
 Om du har fått en felexpedierad vara ska du kontakta oss på kundservice direkt vid mottagandet av beställningen. Vi rekommenderar dig att du ankomstkontrollerar leverans för att verifiera att denna är riktig och felfri. 
Materiali.se står alltid för returfrakt när det gäller felaktigt gods.

Ångerrätt - 14 dagars retur- och bytesrätt Om du av någon anledning inte är nöjd med en vara, så har du hos Materialise full rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Du väljer själv om du vill få pengarna tillbaka eller byta mot en annan vara. Varan skall dock återlämnas i väsentligen oförändrat skick i originalförpackning med eventuella originalhandlingar. Efter att vi har mottagit och kontrollerat varan, så återbetalar vi produktens värde till dig eller sänder dig den vara du önskar byta till. Återbetalning alt. utskick av bytesvaran sker inom 30 dagar räknat från dagen då vi mottog återförsändelsen. Detta förutsatt att varan returneras i oskadat skick. Kontakta oss alltid först via Kundservice innan du returnerar ditt paket, så att du av oss kan få korrekt information om hur du går till väga. Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av oss. Ange också ditt ordernummer, så underlättar du hanteringen av ditt ärende. Vi förbehåller oss rätten att ersätta defekt vara med likvärdig, i fall identisk vara ej finnes tillgänglig vid tillfället för åtgärd av returnerad vara. Observera att du måste följa våra rekommendationer vad gäller emballage etc. och att det enligt lag är du som ska betala fraktkostnaderna. Vid retur står kund för transportrisken och frakt betalas av kunden. Vi rekommenderar därav att du skickar dyrare varor som REK.

Undantag Vid produkter som är specialtillverkade för viss kund, gäller ej bytesrätt eller ångerrätt.


Återbetalning
 Om du vill häva ett köp p.g.a. en försenad leverans eller vill utnyttja din ångerrätt, betalar vi tillbaka det belopp du betalt för varan så snart som möjligt, alltid inom 30 dagar efter att vi har fått tillbaka varorna. 


Transportskadat gods Om en vara från materiali.se skadas i transport, oavsett om skadan är väl synlig eller dold, skall detta anmälas omgående till Posten (tel. 020-23 22 21). Anmälan skall ske senast inom 7 dagar efter leverans.

Reklamation Vi rekommenderar dig att du ankomstkontrollerar leverans för att verifiera att denna är riktig och felfri. Skulle någon produkt vara felaktig, ombedes Du, att kontakta vår kundservice direkt , senast inom 7 dagar från mottagandet. För att reklamera en vara kontakta alltid materiali.se först för att erhålla korrekta returuppgifter. Ange då Ditt namn, Ditt ordernummer samt en beskrivning av vad som är fel. Vi återkommer till Dig, så snart som möjligt angående detta för vidare handläggning och åtgärder. Du når oss på info@materiali.se 
Privatpersoner har enligt konsumentköplagen, se www.konsumentverket.se, rätt att reklamera en vara upp till tre år efter köpet. Men reklamera alltid ett fel så snart du har upptäckt det. Normalt ska du göra detta senast två månader efter att felet blev känt för dig. Det är vid reklamation efter garantitidens utgång köparen som skall påvisa att fel man anmärker på varan fanns redan vid leveranstillfället. Materiali.se förbehåller sig rätten att ersätta defekt vara med likvärdig i de fall identisk vara ej finns tillgänglig. Defekta produkter som returernas till Materiali.se skall behandlas som om de vore felfria. Det är vid alla typer av returer ytterst viktigt att produkten förpackas på ett sådant sätt att den ej riskerar att skadas. Materiali.se står för returfrakten vid reklamation. Kontakta oss alltid på kundservice om du önskar returnera en vara, för att få uppgifter för hur du returnerar varan utan att betala frakt. Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses nämligen inte av oss. I de fall returanledningen är reklamation och fel ej kan påvisas utgår dock en avgift för frakt tur och retur, samt hanteringskostnad för ärendet.

Ägandesrättförbehåll Alla varor förblir materiali.se egendom tills dess full betalning erlagts.

Force Majeure Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför Materiali.se kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att materiali.se befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Hantering av personuppgifter Materiali.se är SSL-säkrad. För att göra Materiali.se så säkert som möjligt skickas all information krypterad med SSL (Secure Socket Layer). Det betyder att informationen sker via en säker förbindelse och att dina personuppgifter inte kan läsas av utomstående.Vid beställning ska kunden uppge namn, adress och vid beställning mot postförskott personnummer. Personuppgifter i form av: Användarnamn, Kundnummer, Namn och Kontaktuppgifter (i form av e-mailadress,mobiltelefon samt adress) sparas i Materiali.se kundregister. Personuppgifter knutna till din registrering som kund sparas till dess att du meddelar att du vill avregistreras som Materiali.se-kund. Genom att registrera dig som kund och fylla i dessa personuppgifter samtycker du till att Materialise får behandla personuppgifter som rör dig enl. dessa köpvillkor. Materiali.se kan använda dessa uppgifter för att förvalta kundrelationen genom att bl a skicka reklam, rabatter och andra erbjudanden angående vår egen butik. Du som kund har dock alltid rätt att avböja dig sådana utskick och borttagning ur vår databas om du så önskar. Om du vill avregistreras som kund hos Materiali.se kontakta oss då via info@materiali.se

Materiali.se kan även att komma att använda personuppgifter i bedrägeribekämpning och för att uppfylla lagenliga skyldigheter.

Vill du veta mer om vår hantering av dina personuppgifter läs vår integritetspolicy här: https://materiali.se/content/integritetspolicy

Sekretesspolicy Informationen du lämnar om dig själv används endast internt. Inga uppgifter om dig kommer föras vidare till tredje part. Du har rätt att efter begäran få ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta har du rätt att begära att uppgifterna skall rättas eller raderas. Materiali.se följer Personuppgiftslagen.


ÖVRIGT Information 
Vi förbehåller oss för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar och tjänster. All bildinformation på våra sidor skall ses som illustrationer, och vi kan ej heller garantera att bild återger varans exakta utseende samt beskaffenhet. 


Reservationer 
Materiali.se reserverar sig för framflyttning av releasedatum, prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel i vår webbutik. Vid ändrade momssatser och andra lagstadgade avgifter ändras våra priser i motsvarande utsträckning enligt de skatteregler som vid var tid gäller i Sverige. Vid eventuell slutförsäljning till uppgivet pris eller p.g.a. att ett försäljningsobjekt utgått, har Materiali.se rätt att häva köpet och återbetala eventuella inbetalda belopp på bästa sätt. Materiali.se skall meddela kunden om ersättande eller likvärdigt försäljningsobjekt finns tillgängligt och orsaken till fel skall tydligt redovisas till kunden i samband med köpets hävande. Vi reserverar oss för att vissa produktbilder och produktinformation inte är slutgiltig. All bildinformation skall ses som illustrationer och kan därav ej heller garanteras återge exakt utseende och beskaffenhet. Materiali.se bär inget direkt eller indirekt ansvar för inkompatiblilitet, leveransförseningar, driftsavbrott, dataförlust, merarbete eller annan ekonomisk skada.

Ansvar Materiali.se ansvarar inte gentemot dig för någon som helst skada, med undantag för sådana fall där företagets ansvarsförsäkring täcker skadan och under förutsättning att försäkringsgivaren i förekommande fall godkänner att utbetalning sker. Förutom sådana fall är ansvaret genomgående begränsat till högst det belopp som utgör inköpspriset för den aktuella artikeln eller de aktuella artiklarna. Vi svarar inte heller för skador som åsamkats tredje man på grund av en felaktig produkt eller andra indirekta skador och följdskador. Materiali.se ansvarar aldrig för följdskador.

Tvist
 Vid eventuell tvist är vår policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. 


Copyright 
Vi har copyright på alla våra egendesignade produkter. Vilket innebär att produkter som vi själva designat inte får användas i kommersiellt syfte, endast för privat bruk.

Dessa köpevillkor är tillämpliga därest svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med dessa. 
För privatkonsumenter gäller Konsumentköplagen samt Distansavtalslagen, och för företag - Köplagen. Köplagen är, till skillnad från Konsumentköplagen, dispositiv vilket innebär att företag kan avtala annat än vad lagen föreskriver. 
 

View your shopping cart.